keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Hyvää kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää!

Tänään on YK:n kansainvälinen vapaaehtoistoiminnan päivä. Tämä päivä ei ole aiemmin ollut minulle henkilökohtainen, mutta nyt se herättää tunteita. Olen ollut vapaaehtoisena yhteensä 7 viikkoa ja 12 viikkoa on vielä edessä. Näiden seitsemän viikon aikana olen oppinut paljon niin itsestäni kuin vapaaehtoistyön merkityksestä. Päivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta vapaaehtoistoiminnan tärkeydestä ja saada ihmisiä innostumaan vapaaehtoistyöstä.

Vapaaehtoisena voi edistää hyvää asiaa antamalla omaa aikaansa, työpanostaan tai asiantuntemustaan esimerkiksi kansalaisjärjestön käyttöön. On myös muita tapoja olla vapaaehtoinen. Myös täällä Kambodzhan syrjäkylissä kyläläiset tukevat toisiaan vapaaehtoisvoimin. Jos jollakin kyläläisellä on vaikeaa, häntä tuetaan tavalla tai toisella. Kuulin, että Suomessa on pakkasta ja lunta. Naapurin mummolle voi esimerkiksi tarjoutua käymään kaupassa, jos tiet ovat liukkaat ja hankalakulkuiset. Vapaaehtoistyö voi koostua myös pienistä arjen teoista.

Hienointa vapaaehtoistöissäni on se, että pääsen näkemään läheltä, mihin apu menee. Pääsen tutustumaan paikallisiin ihmisiin, heidän koteihinsa ja arkeensa. Saan jakaa heidän tarinoitaan Suomessa ja paikallisesti. Nämä ovat ainutlaatuisia kokemuksia. Haluan jatkaa vapaaehtoistyötä myös palatessani työhöni Conexioon ja arkielämääni Suomessa. Vapaaehtoistyöni paras palkinto on ollut lapsen iloinen nauru, vanhuksen halaus ja toivo yrittäjänaisen silmissä. Rohkaisen kaikkia vapaaehtoistöihin!

Vapaaehtoistyöni tähtihetkiä. (Kuva: Mari Laaksonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti