sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Unelmia ja kenttähommia

Toinen kenttämatka on nyt takana.  Se oli yhtä antoisa kuin ensimmäinenkin, mutta iloisemmissa merkeissä: kylissä juhlittiin kahden koulun ja yhden padon avajaisia. Kolme Kirkon Ulkomaanavun tukemaa projektia on saatettu onnellisesti loppuun. Kahdessa köyhässä syrjäkylässä on nyt koulu ja paljon iloisia lapsia. Heillä on toivoa paremmasta. Heillä on nyt mahdollisuus koulutukseen uudessa koulussa. Pikkukoululaiset saivat aloituspaketin, joka koostuu koulupuvusta, varvassandaaleista ja repusta. Usealla lapsella on vain yksi vaatekerta, joten koulupuvulle on tarvetta.

Iloinen koululainen.


Syrjäkylissä asuvat lapset jättävät koulunkäynnin kesken yleensä siitä syystä, että koulumatkat ovat liian pitkiä, eikä heillä ole kulkuvälinettä matkan tekoon. Molempiin kouluihin kulkeva "tie" on hankalakulkuinen jopa nelivetoiselle maastoautolle. Pitkät välimatkat, hankalat yhteydet, pula opettajista ja välttämättömistä kouluvarusteista vaikeuttavat lasten ja nuorten kouluttautumista syrjäseuduilla.

Oli hienoa nähdä, kuinka vilpittömän onnellisia nämä lapset olivat uudesta koulusta. Heille koulutus on mahdollisuus ponnistaa köyhyydestä. Lapsilla on myös unelmia: he haluavat tulla isona opettajiksi tai lääkäreiksi. Oli joukossa yksi tuleva laulajakin. Hän oli joutunut keskeyttämään koulun nuorempana, kun hänen täytyi jäädä kotiin auttamaan äitiään lastenhoidossa ja riisipellolla. Nyt hän kuitenkin käy iltapäiväkoulua ja unelma laulajanurasta elää.

Voit lukea lisää aiheesta Kirkon Ulkomaanavun sivuilta ja blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti